Deutsch        English           Русский           Česky           中文           Български
ZNAMBG.com
Коронавирус COVID-19 Situation update


ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ

09.11.2019

Към края на своя живот великият учен Стивън Хокинг се опитваше да отгатне кое би могло да сложи край на човешкия род – изкуственият интелект, климатичните промени или войнствена извънземна цивилизация.

Той може да е голям физик, но като психолог е „гола вода“ щом си е мислил, че ще се задоволим само с една единствена възможност за самоунищожение.

Ако ще изчезваме, нека да е с всички екстри – докато ни въртят урагани и ни заливат океани, защо да не ни трепят машини, под сиянието на лазерните бластери на извънземните. На това му викам аз Големият финал.

И с някои дребни изключения, всичко си върви по план и всички се справят чудесно. Китайците най-накрая измайсториха автономните машини убийци и ги пласираха на Саудитска Арабия и Пакистан - чудесни места за незабавни тестове и подобрения.

В интерес на истината и другите държави се потрудиха доста и най-накрая признанието дойде. Единадесет хиляди учени потвърдиха, че необратимо сме прецакали климата на планетата и еко катастрофата е започнала.

Така че, ние нашата работа си я свършихме и сега чакаме извънземните да си свършат тяхната. Но докато дойдат инопланитяните има какво още да се направи. Прекрасна идея е да излезем от всякакви международни споразумения за опазване на климата или поне да не ги ратифицираме. Не е лошо и някоя шега да кажем по адрес на Грета Тунберг и вегетарианците. Иначе менюто си остава същото – мешана скара и колбаси от истинско месо.

Излишно е да казвам, че с облеклото и обувките не можем да правим компромиси –естествената кожа си остава най-здравия материал и си е много шик.

Но ако искате да сте отличници, не е лошо да се снабдите с джип. За препоръчване – дизел. Напълнете го с найлонови торбички и хайде сред природата на пикник.

Така е приятелю Хокинг, може да си голям физик, но човешката глупост не успя да я измериш. В това отношение Айнщайн се справи по-добре, когато каза: „Само две неща са безкрайни − Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен.“


 

 

 
 
 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако не сте съгласни, научете повече   |