Deutsch        English           Русский           Česky           中文           Български
ZNAMBG.com
facebook
instagram
twitterВИДЕО: КУЧЕ-РОБОТ С КАРТЕЧЕН ПИСТОЛЕТ

21.07.2022

Технологичен ентусиаст пусна в циркулация видеоклип на куче-робот в стил Boston Dynamics, което стреля с картечен пистолет по различни цели.

Този тип куче-робот е известен с танците си, но сега има пистолет и е готов да убива.

Възникват много въпроси. Първо, кучето-робот изглежда не може да се справи добре с отката на пистолета. Докато стреля, цевта се издига и кучето трябва да отдели минута, за да възстанови баланса си. Също така не знаем дали кучето стреля само или, което е по-вероятно, някой дърпа спусъка дистанционно.

Краката на робота, различни детайли и предната му част са напълно различни от роботите на Boston Dynamics. Има десетки копия на роботите на Boston Dynamics, които се продават на международния пазар. Това във видеото изглежда е „технологично куче“ на UnitreeYusu, което се продава в AliExpress за около 3000 долара.

Роботът също така има ленти от велкро на двете страни. На лявата страна има руски флаг, а на другата се появява глава на вълк. Подобни лепенки с глава на вълк, обикновено се свързват с руските сили за специални операции Spetsnaz. Това не означава, че Spetsnaz използва въоръжени кучета роботи, тъй като почти всеки може да купи подобна лепенка онлайн на различни места.

Пистолетът също е руски. Изглежда, че е PP-19 Vityaz, картечен пистолет, базиран на дизайна на AK-74. Докато кучето обикаля и стреля, понякога се движи пред бронетранспортьор с уникална триъгълна врата. Това е БДРМ-2, руска бронирана кола.

И накрая, преди да стигне до Twitter, видеото на кучето беше публикувано в YouTube акаунта на Александър Атамов на 22 март 2022 г. Атамов е посочен в профила си в LinkedIn като основател на „HOVERSURF“, а страницата му във Facebook го посочва като живеещ в Москва. Той публикува снимка на кучето-робот на 21 март. Според превода на публикацията му във Facebook той нарече кучето „Скайнет“.


 Ваньо Янков
Споделяне
    Споделяне
 
 

 
 
 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако не сте съгласни, научете повече   |