Deutsch           English           Русский           Česky           Български    
ZNAMBG.com
Коронавирус COVID-19 Situation update


ПЪРВО ОБВИНЕНИЕ В КОСМИЧЕСКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

26.08.2019
Маклейн на борда на Международната космическа станция.

Може да изглежда странно, но първото обвинение за космическо престъпление няма нищо общо с Космоса - това е вид брачен спор, който се случва редовно на Земята.

Ако нашите дядовци трябваше да прогнозират преди години кое ще е първото космическо престъпление, никой не би заложил на такава нереална история. Това отново доказва, че реалността може да изненада и най-богатото човешко въображение.

В този случай, изненадваща е смесицата от баналност и футуризъм. Историята е за две жени, aмeрикaнcкaтa acтрoнaвткa Aн Мaклeйн и Самър Уордън, които са се оженили през 2014 г. Те си имат и син, за когото се грижат заедно, но това е друга история...

През 2018 г. Самър Уордън подава молба за развод, а наскоро заведе дело срещу Маклейн, като обвинавя астронавтката, че докато е била в Космоса е използвала компютърната мрежа на Международната космическа станция, за да проникне в банковата й сметка.

В разговор с генералния инспектор на НАСА, Маклейн е признала, че наистина е хакнала сметката на бившата си партньорка, но не е имала лоши намерения, а само е искала да провери какво е финансовото състояние на Уордън.

Независимо, че делото все още не е приключило, интересно е да се замислим: ако това е първото престъпление, извършено в Космоса, кое ли ще е второто.


 Ваньо Янков